2020-05-31

Holmenkollen med 5 små barn

Vi har besøk av svensker i helgen. Øverst på agendaen er så klart å ta de med til Oslos stolthet. Holmenkollen. For de som tror Holmenkollen bare er en hoppbakke og masse snø. Glem det. Her er det enkelt å underholde barn og voksne en dag. Jeg vil absolutt anbefale t-banen om det er mulig, men vi tok bilen denne gangen. Vi hadde tatt med akebrett, og så klart varm drikke og matpakke. Vi starter med en liten kikk på norske skihelter. Ikke at svenskene liker det, men far blir varm i kroppen. Så er det heisen opp til hopptårnet. Det er kult. Den er bratt, med glassvegg. Ungene skriker: Jeg vil ikke falle i lava (falle i lava er tydeligvis noe barnehagegreier). 

Oppe på toppen er det utsikt over hele Oslo, og ikke minst; en skrå glassvegg som går 50 meter ned. Alle ungene krabber med en gang opp veggen. Foreldrene lar det stå til, selv om vi kjenner at konsekvenstenkingen er annerledes enn når vi var «unge». Far våger seg så vidt ut på glasset men trekker seg kjapt. Pinlig. 

Ett tips er å ikke la jakkene bli liggende igjen nede, for det er hverken tak eller varme ute på utkikkspunktet. Nå var det på tide å komme seg ned. Det er et veldig spennende eventyrland for barn rett ved suvenirbutikken. Alle ungene elsket det. Det var forskjellige hus. Rare biler. Flere etasjer og utkikkspunkter. 

Som den gjerrige familien vi er lurte vi oss inn på auditoriet og tok lunsj. Alle 9 spiste matpakke i smug, men det funka. På veien ut ble det lue med norgeflagg til Willy, svenskene hadde lyst til å ta skisimulator, men vi hoppet av det. Jeg har hørt rykter om at den er helt vill. Så kanskje vi burde ha tatt den. Vi tar turen innom bilene og henter akebretta. Det blir en runde i snøen like ved løypa. Skummelt men kult. Det går i overkant fort for ungene. 

Vi hadde også egentlig tenkt oss en tur innom Korketrekkeren. Det er en akebakke som går fra Frognerseteren til Midtstuen, og det er gratis om du har med eget akebrett. Hvis ikke kan det leies kjelke til en rimelig penge. Hvis du vil kjøre flere ganger kan du ta T-banen fra Midtstuen og opp til Frognerseteren igjen på 16 minutter. Bakken er 2 km. Dessverre var det ikke nok snø til at vi kunne ta den denne gangen. Neste gang så.

Bilderesultat for korketrekkeren

Vel hjemme blir det taco. Norskere blir det ikke. Ungene søler og griser, men det er sånn det skal være. Husk å ha voksduk på bordet. Den sennepsfargede duken vår fra Ikea har reddet bordet flere enn en gang. Når ungene sover kjører de voksne i gang med en runde Escape Room. Et ekstremt morsomt brettspill.

Bilderesultat for escape room brettspill

Dessverre ødela glassene med vin for at vi klarte å rømme. Det var alle sin feil, bortsett fra min. Vi rakk uansett å kjefte, rose, vekke unger og oppdage skjulte sider ved hverandre. Det blir et nytt brett neste gang, og vi avtaler å gjøre dette live en gang også. Det finnes flere Escape Rooms i Oslo, så det er bare å velge og vrake. En vel gjennomført dag. I morgen stikker svenskene, og det er tilbake til «normalen».

Vurdering av Holmenkollen:

Barnevennlighet7 av 10
MatMedbrakt, men sikkert dyrt om en kjøper
Pris7 av 10
Opplevelse7 av 10
PrisNoen hundrelapper i diesel og inngang til hopptårnet. Parkeringen er gratis.
KonklusjonHolmenkollen er en super opplevelse for en barnefamilie. Tommel opp. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *