En blogg for familier med lopper i blodet

Tvillingbursdag

Da var helga her. Nelly og Klara fyller 3 år. De små krypa som fikk 30 og 50 % sjanse for å overleve når vi satt på et sykehus i Hamburg 22. desember 2015. Men heltene våre trosset oddsen og kom til verden 11 uker for tidlig. Nå er de 3 og oppe i ringene som onkelen deres ville sagt. 
Fredag er det feiring i barnehagen. Det er skikkelig stas. Mor, og delvis far, har jobbet dagen før og fredag morgen med å lage muffins og fruktkopper til alle barna på avdelingen. Ifølge jentene er det kun pappa som har gjort noe sier barnehagetantene. Far har lyst til å være enig, men skjønner at løgnen kommer til å innhente ham. De har fått hver sin bursdagskrone som de har vært med på å lage i barnehagen og er superstolte. 

Hjemmelagde kroner

På lørdag blir det familietur til Alnasenteret og Coop. Stedene som har alt. Vi drømmer oss bort på Skeidar, ettersom pengene skal gå til reise og ikke møbler. Så er det handling til bursdagen på søndag. Da kommer den norsk/greske familien Plotas-Arnesen som er fars søster, med barn og mann. Carro, mors venninne med barn. Og Even. Fars beste venn. Også kalt Farbror og fars eneste venn, ifølge onde tunger. Ta turen til et stort senter med ungene er faktisk ikke så ille som folk skal ha det til. Ungene oppfører seg delvis. Vi voksne får handlet alt vi trenger. I tillegg syns ungene det er morsommere å pante flasker på Coop enn å aktivisere seg selv hjemme i stua. Bortsett fra at denne gangen klikket det for mor i pantekø. Det var feil på begge maskinene, ingen ansatte kom og fikset det, så mor roper. VI GÅR. Så vi gikk. Med alle tomflaskene. Jeg lo så jeg gråt, og ungene skjønte ikke stort. Resten gikk flott. Det å gjøre handling til en familieting, har vi funnet ut gir mye til ungene, og vi får gjort ting vi er nødt til å gjøre. Far har så klart timet inn handleturen, så han rekker å se siste del av skiskyttersprinten i Østersund. Som vanlig, norsk gull. Thingnes Bøe tar det lett. Så er den store dagen her. 

Bursdagspyntinga er ferdig

Den starter med frokost og gaveutdeling. Jentene får det de har ønsket seg. Svømmebriller. Senere på dagen får de dukkevogn, dukkeseng og dukkehus. Alt kjøpt inn på finn.no for en billig penge. Jentene er superfornøyde. Det er mor og far også. Vi har spart både penger og miljø. Så ramler gjestene inn rundt 1530. Som vanlig er alle forsinket, men det passet far bra. Da rakk han akkurat å se/høre ferdig Liverpoolkampen, som nok en gang endte med seier.

Stolte bursdagsjenter
Hjemmelagde bursdagskaker, som alltid

Det blir gaveutdeling, hjemmelaget pizza, kake og dagens høydepunkt. Pinata. Alt i alt, en enkel men vellykket og morsom dag. 

På tide å knekke den Pinataen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *