En blogg for familier med lopper i blodet

Vastervik Camping og Resort

Vi krongler oss igjennom 5 timer fra Gøteborg i ukjent terreng mot den svenske østkyst. Det er fars første møte med Østersjøen. Vastervik Camping og Resort er en 5-stjerners camping. Det betyr blant annet badeland og restauranter. De har til og med golfbane. Ikke at vi skal bruke den. Vi blir som vanlig tatt imot med åpne armer av Assmundssons. Selvom de hadde parkert vogna så vi ikke kunne ha forteltene mot hverandre. Ufint, helt til vi fikk greie på at alle vogner på Västervik skal stå med vognfestet ut mot veien. Unødvendig. Vi får ihvertfall innretta oss, og som vanlig har vi tatt plassen nærmest lekeplassen og fotballbanen. Fasilitetene ser veldig bra ut. 

Klar for camping og bading
Sykkeltur på Vestervik Camping og Resort
Sykkeltur

Det blir en uke med fantastisk vær, og mye moro. Campingen byr på veldig mye kult for de mindre. Vi får litt Daftøfeeling her. Det er supert å sykle rundt på campingen. Lekeplassen vi bodde ved var utfordrende, spennende og artig. Selvom en unge ble sittende fast i et høyt klatretårn. Mer om det siden. Det er en fotballbinge, som ble brukt av både små og store. Fotball er gøy og en enkel måte å få kompiser på for de små, og enkelt for de voksne å få strekk på. 

Badeland og fisketur

Badeland med kunstgress
Bading

Det ble så klart en tur til badelandet, men det var i overkant dyrt så vi var der kun en dag. Men det er veldig bra, med både utebad og innebad. De har også forstått at kunstgress er bedre enn naturlig gress, så uteområdet hvor badingen skjer er utstyrt med kunstgress. Kveldene bruker vi som vanlig. Det er Assmundsson som står for matlaging, mens Johanna og jeg dekker på bordet. Vi har vel blitt en smule bortskjemte på disse turene. Når vi for en gangs skyld skal stå for maten spanderer vi restaurantmat. Det blir utflukt med krabbefiske. Far nekter å fiske der resten av campingen fisker. Han har sett seg ut en odde med mye store steiner. Perfekt. Han får så klart kjeft av resten av de voksne av alle de 100 meterne ekstra vi må gå bort. Vel fremme fisker vi opp rundt 50 krabber, i tillegg til «verdens største» strandkrabbe. Svenskefaren blir redd. Far hoverer og koser seg over dagens fangst og begge guttene tør å holde i hver sin krabbe, men det gjør ikke svenskefaren.

Gutta Boysen
Solnedgang på Vastervik Camping og Resort
Solnedgang
Brofisking

Det blir også Gutta Boysen tur som Willy kaller det. Gutta stikker på fisketur, og jaggu kommer vi ikke hjem med fisk også. Damene er ikke like fornøyde når vi presser fangsten opp i ansiktet på dem.

Kveldsunderholdning på Vastervik Camping og Resort

Vi får også en hyggelig overraskelse. Bestefar og Ingrid kommer innom på besøk. De har vært og spilt golf og vil komme på en natts overnatting. Rett før de kommer rekker vi å få besøk av en gutt med diare som bæsjer utover gresset foran forteltet vårt. Far ender opp med å grave opp en kvadratmeter rundt hele uhellet og får snudd jorden andre veien. Stakkars gutt, men en morsom historie. Bestefar og Ingrid ankommer, det blir tur på quiz på en restaurant. Vi tror vi har alt rett men klarer ikke engang halvparten. Vi stikker istedet på barnedisco. Far må danse jenka. Ikke fett. Vi avslutter kvelden ved vognen. Underholdningen er en gutt som nekter å gå ned fra klatretårnet. Forståelig nok ettersom det er 8 meter høyt og laget av tau. Det tar over en time før faren hans ikke orker mer og bærer ham ned. Vi har da vært 6 voksne som har fliret og ledd og snakka skit. Ikke helt bra. Det blir en sen kveld som det pleier med bestefar. De drar tidlig på lørdag, mens vi har en natt igjen. 

Quiz på restauranten på Vastervik Camping og Resort
Quiz på Vastervik Camping og Resort
Barnedisco på restauranten på Vastervik Camping og Resort
Disco på Vastervik Camping og Resort

Siste dag går til litt praktiske ting. Vi skal videre til Västerås og bo i hagen til bestefar. Eric vil tømme dassen i vogna. Far og guttene blir med. Dasstømmingen er stengt. Eric stikker avgårde til et annet sted, mens far ikke gidder. Jeg setter bare tilbake den fulle dunken med avføring og piss. Det skal bli skjebnesvangert. Ved lunsjtider kommer vi oss av gårde etter en dødsbra uke på Vastervik Camping og Resort. Dette er en innertier for barnefamilier. 

Lufta gikk ut av teltet
På fotballbanen med utsikt til vognene våre
På fotballbanen med utsikt til vognene våre

1 thought on “Vastervik Camping og Resort

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *