En blogg for familier med lopper i blodet

Hanoi – Vietnam

Impulsivitet, det er et ord som passer familien vår bra. Jobben til mor har kontor i Hanoi, Vietnam, hvor hun kan jobbe. Familierådet banker gjennom en 3-ukers tur. Nå har vi en uke på å fikse alt, inkludert visum, som tar 4-7 dager. Som vanlig blir det tight, men som vanlig går det. Vi stikker fra 3 grader og regn, til 28 grader, og lettskyet. Helt perfekt. Som vanlig går flyturen uten større problemer. 11 timer til Bangkok, og barna sover litt på tur. Mor og far døgner. Mor hadde fortjent knute i russelua. Far har jo den allerede, etter 48 timer våken. 

Somerset Hoa Binh, Hanoi Vietnam

Det impulsive gjør at hotellet vi vil ha, Somerset Grand Hotell ikke har ledig rom den første natten. Så vi må ha en overnatting på Somerset Hoa Binh. Hotellet er strøkent, med lekerom, innendørs basseng og treningsrom. Mor og far har blitt enige om at treningsrom er et must så vi unngår å bli slabbedasker. Vi kaller det fritid å stikke på treningssenteret. Det gjør det enklere å trene. Hotellet fikser transfer fra flyplassen. Luksus, men ikke spesielt dyrt. Hotellet er strøkent og det blir take away fra en sushirestaurant på kvelden. Far opplever Vietnamtrafikk på jakt etter sushien. Den er helt vill. Det er mopeder overalt. Overalt på veien, de kjører mest på rødt lys, de kjører på fortau, og senere skal vi oppleve at de kjører moped inne på kjøpesenter og i butikker. Sjuke tilstander. Hanoi har 9 millioner innbyggere og 4 millioner mopeder. Det er nødt til å bli kaos.

Somerset Hoa Binh

Somerset Grand, Hanoi Vietnam

Vi blir plukket opp neste dag og kommer oss til Somerset Grand. 22. etasje og fantastisk utsikt. Spesielt fra soverommet til jentene. Det er lekeplass, treningsrom, utendørsbasseng, restaurant og shoppingsenter i bygget. Vi bør egentlig ikke bevege oss utenfor anlegningen, men det er null sjans for at det kommer til å skje. Vi skal oppleve Hanoi på vår måte, hvordan det nå blir. Hotellet er uansett et perfekt sted å ta det rolig. Det ligger midt i gamlebyen, som betyr at det er kort vei til en haug med attraksjoner. Men i dag blir det klatrevegg og bading. Vi trenger ikke mer.

Klatrevegg
Utsikt fra senga

Kiem Lake

Neste dag blir det tur til Kiem Lake, men det blir først en liten stopp på veien. Det finnes fortauskafeer overalt, men av en eller annen grunn har de kun ministoler og minibord. Det ser ut som det er gjort klart til barnebursdag over alt. Ved Kiem Lake sperres trafikken på lørdag og søndag rundt innsjøen, så det er masse folk med barn som løper rundt. Vi starter med en runde bilkjøring. Det første som skjer er så klart at Nelly kjører rett inn i en barnefamilie. Pinlig. Spesielt ettersom far har en fjernkontroll som kan overstyre bilen, men han hadde tydeligvis ikke kontroll. Vi rusler rundt de 3 kilometerne av innsjøen. Nelly er fotomodell sammen 5 vietnamesiske damer som er oppkledd i flotte kjoler. Vi kaller det en god start på Hanoiferien.

Stopp på en hyggelig fortauskafe
«fjernstyrt bil»

3 thoughts on “Hanoi – Vietnam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *