En blogg for familier med lopper i blodet

Hanoi – Dong Xuan Market og middagsinvitasjon

Det er på tide med shopping, og hva er ikke bedre enn Dong Xuan Market. 4 etasjer med alt mulig av ting. Vi ser muligheten for å gjøre noen gode kjøp av klær og småleker, så vi tar en «grab».

System i kaoset?
Power Nap

Nok en gang kommer vi oss frem uten uhell, noe som virker nesten umulig i denne trafikken. Kjøpesenteret er et eneste stort kaos. Det er klær i alle størrelser og former. Damene kaster seg over ungene og vil ta bilder, og to damer stikker også av gårde med hver sin jente. De tar rulletrappa, og mor og far krysser fingrene for at de kommer tilbake. Det gjør de. Vi får handlet inn tre Spiderman jakker til en slikk og ingenting, men ungene går fort lei. Det er fullt mulig å kjøpe mye bra klær her, men det kan ikke sammenlignes med de store klesmarkedene i Beijing. Utenfor pruter vi på noe lego til Willy, men far nekter å betale prisen på 650.000 dong. 300 NOK er altfor mye. Willy gråter. Vi surrer rundt i gatene på jakt etter gode kjøp. Mor kjøper en haug med hårstæsj til jentene som hun mener er århundrets varp, og vi kjøper Halloweenkostymer til ungene. Far får endelig funnet et sted som selger lego til en billig pris. Det blir politistasjon med politifly til 250.000 Dong. I overkant av hundrelappen. Bra pris. Far får også kjøpt seg en karaokemikrofon med innebygd høyttaler og bluetooth. Et kanonkjøp bortsett fra at ungene elsker å bruke den. Men kjøpesenteret og gatene rundt er verdt et besøk. Men vær beredt på kaos.

Mikrofon som selv Elvis hadde vært stolt av
Påfyll med litt kokosmelk
Lego Politistasjon

Vi har også blitt invitert på middag hjem til en kollega av mor, som jobber i Hanoi fast. Veldig hyggelig. Vi blir plukket opp av en bil og kjørt ut i de finere strøk. Området de bor i er et sted med kun eneboliger, og standarden er super. Vi blir servert nydelig vietnamesisk mat. De har også tvillingjenter som oss, men disse er 9 år og ungene får seg nye forbilder. Etter mat og mye skravling og en kveld som blir mye senere enn planlagt får vi tak i verdens minste «grab» på veien hjem. Alle ungene sovner. Når vi kommer frem tar vi heisen til 22. etasje, men på nr 21 stopper den og kjører ned igjen. Det er noe feil. En etasje fra hjemme. Vi må sette oss i resepsjonen og vente på at den blir fikset. Ungene sovner igjen og mor og far er frustrerte. Etter litt for lenge venting kommer vi oss endelig i seng etter en veldig bra dag.

Når heisen er i ustand langt over leggetid
Dagen derpå med test av Halloweenkostymer

2 thoughts on “Hanoi – Dong Xuan Market og middagsinvitasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *