En blogg for familier med lopper i blodet

Singapore Zoo

Singapore Zoo, verdens beste dyrepark har vi blitt fortalt. De har 2.530 dyr, hvorav 315 forskjellige arter. Vi gleder oss mest til tiger, løve, sjiraff og elefant. Vi tar t-banen ut. Det er effektivt når en har lært seg å kjenne den. Mange av stasjonene ligger i tilknytning til noen enorme kjøpesenteret, og med vogn så må vi alltid finne en heis. I starten brukte vi en halvtime på å komme oss ut. Nå klarer vi det som regel på 10 minutter. Vi tar MRT til Kahtib og shuttlebussen ut til Singapore Zoo er vi fremme på under 1 time for i underkant av 100 lappen. Med bussopplegg direkte fra hotellet til dyreparken hadde det kostet nesten 1.000.

Første rad i den førerløse metrovogna

Det første som møter oss når vi kommer inn i dyreparken er en haug med aper som flyr rundt føttene våre. De er vesentlig mer livlige enn de late apene jeg møtte på joggetur i Thailand. Utrolig morsomt, men litt skummelt også. Alt er lagt opp med fine veier og avstikkere til forskjellige dyrearter. Videre nedover møter vi på sjimpanser, asiatisk krokodille, skilpadder og pygme flodhester. Så møter vi endelig på tigeren også. De er enorme, men dessverre litt langt unna. Vi tar en kjapp stopp nede ved vannet for å ta familieselfie, før vi stikker videre.

Great Rift Valley

Vi blir godt tatt i mot av apene i Singapore Zoo. De løper rundt beina våre eller sitter på rekkverket.
Denne karen tok oss i mot rett innenfor
Skilpadde
En gjeng sjimpanser som henger i trehuset sitt
Sjimpanser
Pygme flodhest
En familieselfie ved havet er obligatorisk
Happy family

Australasia og Elephants of Africa

Videre ser vi kenguruer. Så møter vi en gjeng med aper som leker med hverandre i et stort tre. Ungene vil ikke gå derfra. Det blir flere aper og en kul stork. Og endelig får vi se elefantene, men nå er det på tide med pause i et lite badeland. Mor og far har glemt bagen hvor vi pakka alt vi skulle ha med, så det blir bading i trusa. Det funker bra.

Kenguru
Ungene ser på apeleken i et tre bare noen meter unna
Apelek
En liten sjenert ape
Storken, men ikke den ungene kom med
Krokodilla
Vi tar et avbrekk fra dyrene i Rainforest Kidzworld og ungene tar et bad
Avkjøling

Fragile Forest

Etter det blir det rundtur i Fragile Forest. En liten oase av kule dyr, fugler og sommerfugler. Stedet er innhegnet og har nettingtak så ingen fugler kan stikke av. Det er fullt av utrydningstruede dyrearter. Vi ser Kanchil, flaggermus, common crowned pigeon, flere papegøyer, Golden Lion Tamarin, Pygme Marmoset, Hvit Saki ape, Toco Tuocan og dovendyr. I tillegg til mye annet vi ikke fant navnet på. Så var det så klart en høydare når flaggermusa 40 cm unna tissa og dovendyret som var enda nærmere bæsja. Vi har allerede vært her i over 3 timer men alle vil videre for å se mer. 

Flaggermusa
Kanchil
Common crowned pigeon

Dovendyret henger opp ned i treet og spiser vannmelon
Dovendyret
Fasan

Wild Africa

Nå kommer høydepunktene på rad og rekke. Vi ser løve, gepard, sebra, og endelig sjiraffen som mor har gledet seg sånn til. Dessverre misser vi matingen med 5 minutter. Det koster 5 dollar så spiser sjiraffen av hånden din. Vi tar heller en titt på nesehornet, som blir det siste dyret for kvelden. Som en kuriositet kan jeg nevne at hornet til nesehornet er laget av hår. Eller keratin da, som er det samme proteinet som det er i hår og negler.

Løven
Sebra
Nesehorn
Geparden slapper av på toppen av en liten fjellknaus
Geparden
Sjiraff
Vi avslutter turen med en selfie med Neshorna.
Selfie med nesehorna

Denne dagen har vært helt rå. Det er høydepunkter på rad og rekke. Vi ville egentlig ikke at dagen skulle ta slutt, men beina begynte å si nei. Det er en lang gåtur og det var bra vi hadde med vogner til ungene. Vi misset bjørnen og hyenene hadde gjemt seg ellers kom vi over det meste. Isbjørnen de har hatt var død, så det eneste «nordiske» dyret var jerven. Så, er Singapore Zoo verdens beste dyrepark? Vi har ihvertfall ikke vært på en bedre. Dette er noe for alle, enten om det er med unger eller ikke. Bare husk å ta på gode sko. Om en ikke velger å ta toget som går rundt der inne da. https://www.wrs.com.sg/en/singapore-zoo.html

2 thoughts on “Singapore Zoo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *