En blogg for familier med lopper i blodet
Hammock Floor sett nedenfra

Hammock Floor

Vi kjøpte et oppussingsobjekt i 2014. Mange planer og riving senere nærmer vi oss ferdig. En av tingene vi har gjort er å åpne taket fra 2. etasje opp til loftsetasjen. I stedet for å ha det åpent med rekkverk rundt fant Johanna noe genialt på en fransk hjemmeside. Hammock Floor. Det er et nett som blir festet i åpningen og tåler 800 kg. Men først måtte vi jo rive taket.

Taket opp mot loftet
Gulvet på loftet som er fylt med jord mellom hvert bjelkelag
Gulvet på loftet som er fylt med jord
Bare bjelkene igjen
En helvetes mye støv fra jordlaget

Huset er fra 1947 og da isolerte man etasjeskillene med jord. Så i hvert bjelkelag ligger det noen 100 kg med jord. Det ble gravd opp, fylt i ikeaposer, og så bært ut og tømt bak tujahekken. En fin treningsøkt på noen timer, men en helvetes mye støv som spredde seg utover hele etasjen. Vi tok rivingen selv, men montering og oppussing overlater vi til mine polske kompiser i Renovering A-Å Toporek. Så når det skulle monteres Hammock Floor stakk vi til Vietnam.

Rundt 1,5 tonn med jord igjen i etasjeskillene
Rundt 1,5 tonn med jord igjen
Willy kontrollerer før rivingen starter og vi kan bygge Hammock Floor
Willy kontrollerer før rivingen starter

Resultatet med Hammock Floor

Etter 3 kanonuker i Hanoi og Halong Bay i Vietnam kommer vi hjem. Det er på tide å sjekke resultatet. Vi er ekstremt spente, og Szymon i A-Å Toporek har gjort en super jobb. Hammock Floor er på plass. Trappa opp til loftet er på plass. Vi har fått en helt ny etasje med kontor og gjesterom, i tillegg til et nytt lekerom for ungene. Mor truer far ut som førstemann på nettet. Litt skummelt med en gang, men noen minutter senere tar det helt av. Ungene hopper utpå og storkoser seg. Hammock Floor er en veldig kul måte å utnytte gulvarealet og allikevel få den luftige følelsen med å ha det åpent helt opp til taket på loftet. Nå har vi bestemt oss for at det blir overnatting på «nettet» en dag.

Hammock Floor sett fra loftet
Hammock Floor
Hammock Floor sett fra loftet
Hammock Floor ovenfra
Ungene leker på Hammock Floor på loftet
Allerede varme i trøya
Det er kult å sveve i lufta

4 thoughts on “Hammock Floor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *