En blogg for familier med lopper i blodet

Pusse opp kjøkken

Vi kjøpte i 2014 et totalt renoveringsobjekt. Det var to separate leiligheter. En i 1. og en i 2. etasje i tillegg til en råkjeller. Planen er å gjøre om hele til en enebolig med hybel i kjelleren. Så det er på tide å pusse opp kjøkken. Jeg har skrevet om 2. etasje med Hammock Floor før, men dette er starten. Det er en stor prosess ettersom alle vegger tak og gulv må fjernes og legges nytt, i tillegg til alt elektrisk. Veggene må også isoleres på nytt, ettersom huset er fra 1947 og det er isolert med luft. Vi har brukt Karoline Salomonsen i SSKA Arkitektur til å lage ny planløsning i 1. og 2. etasje.

Gammel planløsning 1. etasje
Gammel planløsning 1. etasje
Ny planløsning 1. etasje
Ny planløsning 1. etasje
Kjøkkenet
Spisestua

Det gamle kjøkkenet hadde også en åpen løsning, men kjøkkenet hadde allikevel ikke en veldig praktisk løsning. I tillegg var det ganske utdatert. Vi drar ti HTH og får tegnet et nytt kjøkken. Vi finner en modell vi liker veldig godt og går for fargen antrasitt. Det er en matt svart farge. Vi velger en supertynn benkeplate i kompositt og dører og skuffer uten håndtak. Vi velger også å gå for en vegg uten overskap, mens veggen ved siden av har høyskap. I tillegg til en gigantisk kjøkkenøy hvor steketoppen er. Men først riving av hele førsteetasje. Vi gjør mesteparten selv.

Riving

Fra gangen inn mot stua
Vi river selv
Spisestua
Dette er bare toppen av isfjellet med søppel

Starten på å pusse opp kjøkken

Etter at alle vegger inne er revet legger vi inn 10 cm isolasjon, lekter ut med 5 cm og legger 5 cm til med isolasjon og ny elektrisitet. Vi skal også ha spotter i taket og en vifte som er innebygd i taket, i tillegg til å ha varmekabler i gulvet i hele 1. etasje. Det blir bestilt en bil som sprøyter inn avrettingsmasse etter at hele gulvet er satt inn med armeringsmatter. Det skilte tydeligvis noe sånt som 7 cm i høyde fra den ene veggen til den andre.

Vifta i taket og isolering i veggene
Armeringa er på plass

Gipsing, sparkling og legging av gulv

Vi er bra på å rive, men resten får andre ta seg av. Nå skal det opp med gips på alle vegger og tak og det skal sparkles. Deretter males. Vi går for veldig mørke farger på noen vegger. Elegant Supermatt fra Jotun. Ellers hvit på de andre veggene. Gulvet legger vi faktisk selv. Her er det vanskelig å gjøre alt for mye feil, og så sparer vi litt penger. Gulvet vi har valgt er en 1-stavs eik som er mattlakkert i hvit fra Byggmax. Vi velger å ikke ha lister mellom tak og vegg, og ingen lister rundt vinduene. På gulvet blir det litt utradisjonelt med å velge en Hulkillist fra Maxbo. Den brukes egentlig bare til hjørner fra vegg til tak, og er veldig lav. Men det gjør at listene får lite oppmerksomhet i rommet, noe vi ønsker.

Gipsen er på plass
Vi legger gulvet selv

Sluttresultat av å pusse opp kjøkken

Vi har klart å komme i mål. Vi er sykt fornøyd. Kjøkkenet og spisestua har blitt akkurat som vi ønsket oss. Jeg er heldig som har en god kompis som driver en Schousenbutikk i Fredrikstad. Vi fikk en superpris på alle hvitevarer. Bauknecht på 2 stekeovner, kjøleskap og fryseskap. Vifta i taket ble Witt, og vi kjøpte ekstra stor platetopp fra Witt med 6 kokesoner. Oppvaskmaskinen ble Bosch. Vi har kun ett problem, og det er belysning over spisebordet. Vi finner ikke lampene vi vil ha. Det skal være to stk over bordet. Vi får lete noen år… Bortsett fra det, er det dødsbra.

Kjøkkenet
Spisestua

1 thought on “Pusse opp kjøkken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *