En blogg for familier med lopper i blodet

Corona hva finner vi på

Corona har nå tatt helt over livet vårt. Vi får beskjed om å holde oss inne, om vi ikke må handle. Resturanter, skoler, barnehager og stort sett alt stenger. Vi må tilbake til 2. verdenskrig for å finne større unntakstilstand. Klara og Nelly er 4 og Willy 5. Så med Corona hva finner vi på?

Gjemsel

Det er alltid en innertier. Ungene elsker å hjemme seg, og far liker det også. Vi gjemmer oss i skuffer under senga, under dynene, i klesskapet, inne på loftet, bak gardinene, i køyesenga til Willy, og en haug andre steder. Far tar også en liten luring og klatrer opp på toppen i klatreveggen mens Klara går under uten å se opp. Veldig moro. Det funker ikke like bra når ungene vil prøve på det samme.

Kaldloftet er et bra sted å gjemme seg
På toppen av klatrestativet
Under dyna…

Spill

Det er en slager. Vi spiller mye Den Forsvunnede Diamant. Et spill vi fikk av onkel i julegave. Spill som inneholder mye flaks er ofte bra, så yatzy funker også veldig bra. Vi har et dyreyatzy fra Øistein blyant. I tillegg har Willy fått sjakk i bursdagsgave. Det funker overraskende bra, selv med 5-åringer. Så har vi lastet ned bowling på Ipaden. Superkult. Alle ungene er med, og jeg sliter med vinne selvom jeg gjør alt jeg kan for det.

Den forsvunnede diamant
Bowling på Ipad

Tur

Vi lurte oss ut på en liten tur, men tok bilen så langt vi kunne. I tillegg fant vi oss et sted langt vekk fra folk. Vi fikk spilt litt Pokemon Go som fortsatt er veldig populært, og nesten mer populært siden Madrid. Vi hadde med pølser på termos og noe godt å drikke. I tillegg drassa far med seg soveposen som han hadde i militæret. Det ble veldig hyggelig, men det er så klart viktig å holde god avstand til folk.

Pølse på termos
Slækking på miliitærsoveposen

Innetrening

Mor har funnet ut at SATS har forskjellige online treningsprogrammer. Vi har kjørt på dette i tre dager på rad nå. Målet er at far skal klare 16 av 21 dager, mens mor så klart går for 21 av 21. Ungene er også med, i litt variert omfang. Men det er kult. I tillegg er det veldig bra trening. Jeg har våknet støl 3 morgener på rad nå.

Mamma, Klara og Nelly på Sats Online trening
Mamma, Klara og Nelly
Klare for Sats Online trening
Klare for Sats Online trening

Baking

Så klart funker baking, og heldigvis er mor veldig glad i å bake. Ungene er med. De spiser av deig og sukkeret, og det er jo alltid moro når de dytter fingeren i saltet i stedet. Så slipper vi jo også å handle like mye brød og andre bakevarer. Vinn Vinn. Vi har laget Eltefritt Firekornsbrød fra Trines Matblogg.

Siste etapper på brødet
Siste etapper på brødet
Brødet er ferdig
Ferdig

Serier

Når ungene har lagt seg så blir det jo litt som det alltid blir, bortsett fra at vi ikke kan stikke ut. Så ingen vennetreff eller treningsturer til SATS eller pubbesøk. Da er det godt å ha Netflix, HBO, NRK og Sumo. Vi finner alltid en serie. Heksejakt på Sumo ble fort en favoritt og vi er allerede ferdige. Nå ser vi på Tynn Is på NRK.

Heksejakt TV2 Sumo
Tynn Is NRK

Quiz

Far har jo vært en ivrig quizzer veldig lenge. Jeg var fast inventar på Quizen på Shamrock på Grunerløkka fra 2014. Dessverre har det ikke blitt noe det siste halve året ettersom min faste quizpartner Even har flyttet til Gøteborg. Men vi gjorde comeback på søndag. Da ble det arrangert quiz over nettet ettersom Shamrock er stengt pga Corona. Det var kult. Jeg skypet med Even mens vi hadde spørsmålene foran oss. Det er så klart bygget på troverdighet om at ingen jukser. For det er enkelt å google når en sitter hjemme. Vi gjorde det ihvertfall ikke, og vi stoler på at ingen andre gjorde det heller. Uansett var det viktigste å få gjort noe sosialt. Det var nesten som å sitte på puben å krangle igjen.

Spørsmåla

Resultat

Vi tror vi kom godt ut av det. 21 av 25 rett første runde, men vi har ikke fått noe totalt resultat ennå fra andre runde. Tipper på 18-20 av 25. Neste steget til Tom Quizmaster er å få kjørt dette med video og lyd. Uansett et veldig kult tiltak. Ryktene skal ha det til at det var 30 påmeldte lag. Så, Corona hva finner vi på? Jo, masse. Det gjelder bare å engasjere litt, så er det mye å gjøre.

4 thoughts on “Corona hva finner vi på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *