En blogg for familier med lopper i blodet

10 corona serier på HBO

I går var det Netflix, i dag blir det mine 10 corona serier på HBO. HBO er litt mer tradisjonelle enn Netflix, så her kommer det gjerne en ny episode hver uke i forskjell til Netflix som ofte smeller ut hele sesongen med en gang. Så jeg velger serier hvor en ihvertfall får sett en hel sesong.

Nr. 1 True Detective

True Detective

True Detective: Det her er så gjennomført. True Detective har 3 sesonger, men alle sesongene er adskilte og med forskjellige skuespillere. Første sesong er med Woody Harrelson og Matthew McConaughey. To absolutte favorittskuespillere. De jakter en seriemorder, og tar i bruk sine egne metoder, og vi hopper i nåtid og fortid. Sesong 2 med Colin Farrell som alkoholisert politi og en overraskende god Vince Vaughn som skurk er min favoritt. En herlig mørk crime noir, med en skrudd scene hvor Colin Farrell viser at han ikke passer som far. Sesong 3 strekker seg over 35 år. Vi følger de unge etterforskerne Wayne Hayes og Roland West i 3 tiår hvor de etterforsker samme sak. Jeg hadde aldri trodd Stephen Dorff skulle bli en klasseskuespiller, men det har han blitt. Alle 3 sesongene på HBO.

Nr. 2 Westworld

Westworld

Westworld: En fantastisk futuristisk serie med Anthony Hopkins og Ed Harris i spissen. At Anthony Hopkins ikke fikk Golden Globe for rollen sin er for meg uforståelig. Westworld er en eventyrpark med westerntema. Alle folka i Westworld er roboter som er prikk lik mennesker, og ekte folk kan komme til Westworld å gjøre akkurat som de vil. Drepe, voldta og drikke. Det går så klart skeis og robotene sklir ut av programmene sine og begynner å ta igjen. Denne er helt rå. 2 sesonger på HBO og sesong 3 har startet opp nå.

Nr. 3 Castle Rock

Castle Rock

Castle Rock: Jeg har vært stor Stephen King fan helt siden Shawshank Redemption. Noe som kanskje er verdens beste film. Vanligvis er det et overnaturlig tema, og Castle Rock er ikke noe unntak. Da fengselsdirektøren i Shawshank begår selvmord oppdages noen bekmørke hemmeligheter i det gamle fengselet. Hemmeligheter som får konsekvenser for innsatte og ansatte, men som også trekker i trådene til en 20 år gammel drapsgåte og sender bølger gjennom den lille byen Castle Rock. 2 sesonger på HBO. Er Stephen King en favoritt, sjekk også ut The Outsider. Jeg skal se siste episode idag.

Nr. 4 Deadwood

Deadwood

Deadwood: Dette er uten tvil den kuleste westernserien som er laget. Ian McShane som bar og bordelleieren Al Swearengen er helt legendarisk. Vi følger livet i gullgraverbyen Deadwood og alle intrigene, maktkampene og underfundige vennskap som denne byen byr på. Om en liker western som for eksempel Unforgiven og High Noon, se denne. 3 sesonger på HBO, og avsluttende.

Nr. 5 Silicon Valley

Silicon Valley

Silicon Valley: På tide med litt skikkelig humor. Silicon Valley, som så klart handler om IT-industrien er utrolig morsom. Det er en gjeng nerder som forsøker å bygge sitt eget it-selskap, men det oppstår en haug med hindringer fra store selskap og idiotiske beslutninger. Når de i tillegg bor i inkubatorhuset til Erlich Bachman som blir jækla kult spilt av T.J. Miller må det bare bli innviklinger. Deilig enkel humor og 5 sesonger på HBO og sesong 6 er i gang nå.

Nr. 6 Chernobyl

Chernobyl

Chernobyl: Her blir det seriøst igjen. Kanskje noe av det beste som er laget av dramaserier fra virkeligheten. Vi følger hvordan befolkningen og politikerne håndterer Chernobylkrisen og alle konsekvensene det fikk. Stellan Skarsgård som Boris Shcherbina er kanongod. Serien får deg virkelig til å tenke på hva slags konsekvenser det får ved ikke å vedgå hva som faktisk skjer. Dette er ikke langt unna Kina sin håndtering av Coronaviruset. 1 sesong på HBO og avsluttende.

Nr. 7 The Night of

The Night of

The Night of: Hangover er den morsomme versjonen, dette er den forferdelige seriøse versjonen. Nazir Kahn spilt av Ris Ahmed våkner opp etter en fest, og finner en jente knivstukket og han blir anklaget for mordet. Snakk om fylleangst når du selv ikke husker en dritt. Den geniale John Torturo som spiller forsvareren John Stone er en herjet men god advokat. Vi får se handlingene fra mange forskjellige vinkler og hvordan livet i fengsel preger Nazir Kahn. Veldig bra serie, men den kan gi en smule angst og frustrasjon. 1 sesong på HBO og avsluttende.

Nr. 8 Vikings

Vikings

Vikings: For den som fortsatt ikke har sett på vikingtoktene til Ragnar Lothbrok så er det på tide. Vi nordmenn elsker jo vikinger og historien deres. Denne serien er virkelig en innertier. Vi følger hvordan vikingene med Ragnar Lothbrok i spissen angriper Storbrittania og senere Konstantinopel. Det er noen sinnssyke slag, og familiefeider som ødelegger alt. Det føles virkelighetsnært selvom jeg ikke aner mye om vikingtida. Men en ting er sikkert. Båtene deres blir ikke laget på samme mal i dag. 6 sesonger på HBO.

Nr. 9 Billions

Billions

Billions: En serie fra finansverden som handler om en hedgefondforvalter, Bobby Axelrod spilt av Damian Lewis, som tjener milliarder på sitt hedgefond. Her er det så klart mye fishy business, og statsadvokat Chuck Rhoades spilt av Paul Giamanti går så klart etter han. Han gjør alt i sin makt for å senke «Axe», men som det ofte gjør i den virkelig verden sklir svina unna. Fascinerende og virkelighetsnært. Serien er nok provoserende for sosialister, og morsom for kapitalister. Den føles litt som Exit som gikk på NRK. 4 sesonger på HBO.

Nr. 10 Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones: Finnes det fortsatt noen som ikke har sett denne legendariske serien? Mest sannsynlig det beste som er laget noensinne ved siden av Lord of the Rings trilogien hvis vi ser bort fra siste sesong. Det finnes egentlig bare to skuffelser her. Siste sesong og at Ed Stark spilt av Sean Bean forsvinner for tidlig. Det handler om 9 familier som kjemper om makten over Westeros. Hvor det mytiske og overnaturlige blir blandet med gammel kampånd. Vi møter jævlige motbydelige folk, personer med en ekstrem trang for hevn og fine empatiske mennesker som forsøker å gjøre noe godt i dette forvridde universet. Har du ikke sett den, SE DEN NÅ. Har du sett den, se den på nytt fra «perm til perm». 8 sesonger på HBO, og avsluttende.

Så, det her var 10 corona serier på HBO. Faller ikke disse i smak, så test disse.

  1. Twin Peaks: Kanskje verdens beste serie i følge meg, men en litt eldre sjanger enn di andre. Kyle MacLachlan som Special Agent Dale Cooper er noe av det beste som er spilt noensinne.
  2. A Christmas Carol: En mørk versjon av den berømte historien av Charles Dickens. Guy Pearce leverer nesten like bra som i den ultraoriginale Memento.
  3. Justified: Timothy Olyphant som en beinhard politisjef, og noen herlige kriminelle karakterer.
  4. Banshee: Liker du en helsikes harde slåsskamper og en halvkorrupt, men god, sjeriff. Se denne.
  5. Vinyl: Bobby Cannavale er konge som musikkmagnat på 70-tallet. Ray Romano fra Alle elsker Raymond er overraskende bra som Zak Yankovich.

4 thoughts on “10 corona serier på HBO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *