En blogg for familier med lopper i blodet

5 corona serier på NRK

Da har jeg vært gjennom 10 corona serier på HBO og 10 corona serier på Netflix, og på tide å ta vår kjære statskanal. Så her kommer 5 corona serier på NRK.

Nr. 1 Exit

Exit

Exit: En av de kuleste og mest sjokkerende norske serier som er laget. Vi følger 4 finansfolk og de sjuke valgene de gjør. Alle har et familieliv, men de har også en partyleilighet sammen på Aker Brygge hvor det feies over horer og sniffes kokain over en lav sko. Dette skal tydeligvis være 70 % fra virkeligheten og 30 % fiksjon. Det er drøye greier som skjer. Penger og makt er alltid nr 1. 1 sesong på NRK. Nr 2 skal lages.

Nr. 2 Side om side

Side om Side

Side om side: Behagelig norsk humor laget på beste NRK vis. Det blir nesten aldri like pinlig som på Neste Sommer på TV2. Jeg sitter bare og flirer og rister på hodet av alt det dumme og naive som blir gjort. Hvor så klart Frode, spilt av Tore Sagen, er i det absolutte førersetet. Så har vi så klart Charlotte Frogner og Jon Almås som det forferdelige rike paret rett oppi gata som blander seg opp i alt mulig. Det er bare å legge seg ned på sofaen med ostepop og nyte. 7 sesonger på NRK.

Nr. 3 Babylon Berlin

Babylon Berlin

Babylon Berlin: Tyskland fortsetter å levere på historiske dramaer. Babylon Berlin følger elegant etter Deutschland ‘83. Året er 1929, republikkens såkalte gullalder – en liten glippe av lys mellom hyperinflasjonen etter første verdenskrig, og depresjonen som spredte seg fra USA året etter. Politiinspektør Gereon Rath, utrolig bra spilt av Volker Bruch, er sendt til Berlin fra sedelighetsavsnittet i Köln for å spore opp bakmennene i en politisk pikant utpressingssak. Som i Deutschland ‘83 introen med Major Tom, er det også her noe herlig musikk, blant annet med Zu Asche zu Staub. 2 sesonger på NRK.

Nr. 4 Bancroft

Bancroft

Bancroft: Provoserende som bare briter får det til. Vi møter etterforskeren Elizabeth Bancroft som er kynisk, beregnende og jævlig. Vi ønsker henne ikke mye godt, men hun klatrer karrierestigen i politiet i rekordfart. Forvent og bli forbanna. Det blir ihvertfall jeg, som er mest fan av rettferdige serier. 2 sesonger på NRK.

Nr. 5 Lykkeland

Lykkeland

Lykkeland: Storsatsing fra NRK. Det handler om den første oljen som blir funnet i Norge. Vi får innblikk i spillet bak kulissene hvor Vegard Hoel spiller veldig bra som Arne Rettedal, kjemper for at Stavanger skal bli Norges oljehovedstad. Vi følger også oljedykkerne og hardt prøvede bedrifter som forsøker å tilpasse seg den nye hverdagen. Spennende og virkelighetsnært. 1 sesong på NRK.

Så det var 5 corona serier på NRK. Her er det jo vesentlig mindre utvalg enn på HBO og Netflix, men det er god kvalitet. Og så er det så klart gratis. Se også Le Bureau. Kanongod fransk serie.

3 thoughts on “5 corona serier på NRK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *