En blogg for familier med lopper i blodet

5 corona serier på TV2 Sumo

Nå har jeg vært igjennom 10 serier på Netflix, 10 serier på HBO og 5 serier på NRK. Nå er det på tide med TV2 Sumo, og se hva de har å by på. Det skal ihvertfall være mulig å slå ihjel noen timer her. Så her kommer 5 corona serier på TV2 Sumo.

Nr. 1 Heksejakt

Heksejakt

Heksejakt: Ida Waage, spilt av Ingrid Bolsø Berdal, jobber i et advokatfirma hvor hun får en stor faktura på bordet som lukter ille. Hun nekter å skrive under så fakturaen blir betalt, og da tar ting av. Dette handler om økonomisk kriminalitet og hvitvasking. Dolker i ryggen og kyniske eiere. Her er det noen kanonbra skuespillerprestasjoner. Frithjof Såheim som den litt maniske politietterforskeren Eirik Bråthen. Gard Eidsvold som den alkoholiserte advokaten Ola Waage og så klart Mads Ousdal som den kyniske og jævlige Peer Eggen. Denne er det bare å se. 1 sesong på TV2 Sumo.

Nr. 2 Broen

Broen

Broen: Kanskje den beste skandinaviske serien som er laget. En kvinne blir funnet myrdet på grensen mellom Sverige og Danmark. Det som først ser ut til å være ett mord, viser seg å være to. Overkroppen kommer fra en kjent svensk politiker, og underkroppen fra en dansk prostituert. Hver halvdel av kroppen ligger på hver side av grensen, så det blir en sak for både Danmark og Sverige. Begge etterforskerne, Saga Noren og Martin Rohde, spilt av Sofia Helin og Kim Bodnia, er utrolig bra prestasjoner. Har du ikke sett denne, så er det bare å gjøre det nå. 4 sesonger på TV2 Sumo.

Nr. 3 Fargo

Fargo

Fargo: Serie laget ut fra den kritikerroste filmen av Coen Brødrene fra 1996. Hver sesong er avsluttende og med nye skuespillere som i True Detective.

Sesong 1: Billy Bob Thornton spiller leiemorderen Lorne Malvo som utnytter og bruker den stusselige forsikringsagenten Lester Nygaard spilt av Martin Freeman. Vi ender opp med en haug mord som må løses av det lokale politiet.

Sesong 2: Peggy Blomquist og Ed Blomquist spilt av Kirsten Dunst og Jesse Plemons skal dekke over en hit´n run. Han er slakter, så kan du tenke deg til resten. Serien har herlige småstats intriger.

Sesong 3: Ray Stussy, en mislykket fyr, skal stjele et ekstremt verdifullt frimerke av broren sin. Det går så klart til helvete. Han blir innblandet i to mord, og broren får besøk av en herlig motbydelig mafiafyr med bulimi. Nydelig spilt av David Thewlis. Ewan McGregor spiller begge brødrene på en herlig måte.

Alle 3 sesongene på TV2 Sumo.

Nr. 4 Kielergata

Kielergata

Kielergata: Jonas Schulman, spilt av Thorbjørn Harr, lever et rolig liv i den lille bygden Slusvik; kone, ste-datter og en enkel jobb. Men når han blir utpresset av sin nabo og bestevenn Geir kommer det frem at han har en mørk fortid, og at han ikke er den eneste i byen med ny identitet… 1 sesong på TV2 Sumo.

Nr. 5 Dag

Dag

Dag: Dette er noe av det beste innen humor som er laget i Norge. Atle Antonsen er bare helt konge som samlivsterapeuten Dag Refsnes. Hans mening er at stort sett ingen skal bo sammen, eller være sammen. Som Dag sier: Alene er ingen det svakeste ledd. Han har èn kompis, Benedict, spilt av Anders Baasmo Christiansen, som er notorisk utro og feier over det han finner av kvinnfolk. Når han ikke har noe sted å bo, kommer han og sover i gangen til Dag. Dette er dysfunksjonelt og herlig. Det er bare å sette seg til rette og se alle 4 sesongene på TV2 Sumo.

Det var 5 corona serier på TV2 Sumo, så får vi se om vi får presset ut 5 stk fra Prime også.

2 thoughts on “5 corona serier på TV2 Sumo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *