En blogg for familier med lopper i blodet

Pusse opp soverom

Det er på tide å pusse opp soverom. Vi skal gjøre om hele romløsningen i 2. etasje. 2 soverom, stue og kjøkken skal gjøres om til 4 soverom og barnestue. I tillegg skal to små bad gjøres om til ett stort, og vi skal åpne opp taket til loftet. Riving gjør vi selv, og jeg har lurt hit Campingkompisene våre Assmundsson fra Sverige.

Gammel planløsning 2. etasje
Ny planløsning 2. etasjeda

Riving

Huset vårt ble bygget i 1947. Da støttet staten 2-mannsboliger. Så det var det vi kjøpte. 2 leiligheter med råkjeller. Så planløsningen er ikke ideell for en familie på 5 som ønsker en stor enmannsbolig. Men det er en kul utfordring, og vi får det nesten akkurat som vi vil.

Gammel stue 2. etasje
Gammel stue 2. etasje

Egentlig var det lagt inn at vi skulle åpne taket på soverommet vårt opp til loftet og lage mesanin, men vi hoppet over. I stedet fikk vi litt bedre plass, noe som gjorde at vi kunne få hvert vårt walk in closet. Men først må det rives, og bygges en ny lettvegg.

Lettvegg mellom 2 soverom
Veggen er oppe

Svensken vår har i tillegg kunnskap om å legge rør til elektrisitet, så der sparte vi de kronene på det. Vi river veggene, isolerer, får lagt opp til elektrisitet og gipset på en langhelg. Det er bare å klappe seg selv på skuldra. Det er deilig med gode kompiser.

Ferdigstilling

Nå er det på tide å få inn litt fagfolk. A-Å Toporek kommer for å sparkle og male. De legger også gulvet og setter inn skyvedører til garderobene våre. Mor i huset skal også så klart ha tv på soverommet. Det funker ikke for meg, ettersom jeg sovner etter rundt 2-5 minutter etter jeg har lagt meg i senga.

Soverommet
Utsikt

Resultatet blir veldig bra. Vi går for mørke vegger, og vi har gardiner fra tak til gulv med skinne som vi har kjøpt på Ikea. Vi har kjøpt en hylle på Bohus som vi har over senga, og nattborda kjøpte vi på Ikea. Lampa over senga kjøpte vi på Lampehuset. Så nå er vi veldig fornøyde. Nå gjelder det bare å få en skikkelig garderobe inn i klesskapa våre. Kjenner jeg oss rett, kommer det til å ta litt tid. Men vi klarte ihvertfall det å pusse opp soverom.

Garderobedørene
Åpne skyvedører

1 thought on “Pusse opp soverom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *