2020-05-31
Yatzy på Ipaden

5 apper på Ipad for familien

Koronatid blir også Ipadtid. Vi forsøker å sende ungene ut i hagen så ofte vi kan, men de vil også henge inne. Brettspill og puslespill er jo morsomt, men vi må også ty til Ipaden. Da er det artig å finne noen spill som hele familien kan delta på. Så her er 5 apper på iPad for familien.

Bowling

Bowling

Jeg har nevnt dette spillet en gang før, i et annet innlegg. Det er kult. Neste negative her er at det skulle vært fler enn 2 spillere om gangen, men vi kjører turnering. Ungene på 4, 4 og 5 fikser det bra. Bortsett fra at de blir forbanna når de får Gutter Ball og jeg ler. Bowling funker for alle og er enkelt.

Monopol

Monopol

Denne er tricky. Mor i huset klikker hvis det går til helvete. Det er så klart noe jeg syns er utrolig morsomt. Problemet her er at ungene er litt for små til å spille det, mens jeg syns det er veldig kult. Jeg har spilt det på brett en haug med ganger på hytta til besteforeldrene mine. Onkelen min vant nesten alltid, og hoverte som jeg gjør nå. Monopol er et bra spill på app for familien hvis en ikke har det på brett.

Yatzy

Yatzy

En god gammel klassiker som passer for alle aldre. Vi bruker Yatzy Online, hvor vi kan spille opptil 4 samtidig. Her kan en velge mellom 5 og 6 terninger. Grafikken er helt grei, og enkel å forstå. De yngste trenger litt hjelp til å velge hva som er best, og smartest bare. Superenkelt, men så klart ikke like sjarmerende som rundt bordet med kakao og ekte terninger.

Kahoot

Kahoot

Quiz for hele familien. Her må vi være litt kreative, ettersom det er 3 små barn inne i bildet. Det en kan gjøre her er at mor eller far er quizmaster og lager en quiz tilpasset ungene. De får quizen på Ipaden og får svaralternativer, så trykker de rett farge. Eller så kan en for eksempel ha rett og galt quiz. Det er flere muligheter. Kan være litt kronglete, så husk og legg bra med betenkningstid til hver spørsmål. Med litt øvelse så går det bra. Kahoot appen er enkel å forstå, men ha litt tålmodighet i starten.

Ludo

Ludo

Her er det så klart begrenset til 4 deltagere, men det funker veldig bra. Vi bruker Ludo 3D. Veldig tilpasset småbarn, men litt artige animasjoner. Det blir så klart ikke det samme som å gjøre det på riktig, men det er enkelt og fort gjort. Og alle blir veldig engasjerte.

Dette var mitt forslag på 5 apper på Ipad for familien. Det finnes så klart en haug andre også, og disse er tilpasset småbarnsfamilier. Trivial Pursuit for eksempel er jo en slager for eldre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *