2020-05-31
Ungene ved Grunerløkka og Akerselva

Grunerløkka og Akerselva

Det er meldt fint vær utover dagen, så vi bestemmer oss for en tur mot stedet mor og far bodde før vi fikk barn. Nærmere sagt Grunerløkka og Akerselva. Men først skal vi stikke innom leiligheten i Fagerheimgata for å sjekke hvordan stylingen til Josefin Johansson Studio har blitt. Håper det ser bedre ut enn når jeg kjøpte den. Leiligheten er nå helt ferdig, så det er bare å få laget salgsoppgaven og få den ut på finn. Leiligheten ser veldig gjennomført ut, og stylingen har blitt super.

Grunerløkka og Akerselva

Etter det kommer vi oss ned til gamle trakter. Sola skinner og løkka ser fortsatt like hyggelig ut. Forskjellen er at alle restauranter er stengt og det vrimler ikke akkurat med folk. Vi går ned Thorvald Meyers gate og svinger inn ved Olav Ryes plass med retning Akerselva. Det blir en del bildeknipsing på veien. Vi kommer frem til Kubaparken, som vi har hengt mye i. Her pleier det å være stappfullt på 17. mai, men i år blir det nok magre greier. Det er også helt dødt ved Mathallen. Ganske så trist og stusselig. Mathallen er jo et mekka for de som liker å kjøpe gode råvarer, eller spise på en av småspisestedene som har disse perfekte råvarene. Eller så klart nyte Akerselva fra vinduet på Smelteverket, som også kan skryte av Nordens lengste bar.

Nede ved elva surrer ungene rundt. Kaster stein i vannet, og det er bare flaks at ingen av de får en i hodet. Det lukter hverken OL-gull i spyd eller slegge. Det blir klatret litt i trær og vi leker på noen dyr i tre som har blitt satt ut. Vi savner byen litt når vi sitter på en krakk på Grunerløkka og Akerselva renner forbi. Vi blir enige om at vi flytter tilbake når ungene blir gamle. Da satser vi at de sier som Billy Joel synger i Anthonys song: Mama if that’s movin’ up
Then I’m movin’ out. Da blir vi bohemer på Grunerløkka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *