2020-05-31

Hjemmesnekret fuglekasse

Jeg har jo lagt ut om hvor handy jeg er før, når jeg skrev om den hjemmesnekrede køyesenga. Denne gangen blir det litt enklere. Det blir hjemmesnekret fuglekasse. Mange har vel gjort dette, men jeg legger ut noen bilder av hvordan jeg mekka den uansett. Jeg har valgt å skråkappe sidene, og da må jeg også skråkappe kanten på for- og baksiden samt taket. Hvis en ikke gidder det, eller ikke har gjærsag, så bare lag en kube hvor alle vegger er like høye. Funker minst like bra. Mål til kubekasse finner dere i linken til Naturvernforbundet under. Der er det også en del råd på mål og hvor din hjemmesnekret fuglekasse skal henges opp.

Resultatet blir helt okay, men som mange av tingene jeg gjør, litt hastverksarbeid også. Vi henger den mot øst som skal være det beste for fuglene, så kommer det ikke inn for mye ettermiddagssol på kassa. Vi ønsker småfugler i kassa, og da er det viktig å tenke på størrelsen på inngangen. Vi går for Naturvernforbundet sine anbefalinger. De skriver at en skal spikre sammen delene. Jeg anbefaler å skru. Da tåler kassa vinteren bedre, og det blir ikke sprekker i den. Også med tanke på å rengjøre den. Det er enkelt å bare skru ut bunnen og tømme det gamle reiret.

Resultat av hjemmesnekret fuglekasse

Kassa funker som tusen. Det er en kjøttmeis som har flyttet inn, og lagt 7 egg. Vi har også hengt ut mat til småfugler i hagen, så kjøttmeisen skal nok få nok mat til 7 skrikerunger. Ungene er så klart helt i 100 og vil titte hele tiden. Det er ikke å anbefale. Det er viktig at fuglene får ro og fred i kassa. Vi gir så klart kjøttmeisen vår et navn. Ettersom barna her er helt ville etter Pokemon som vi fanger i hytt og pine, blir det et pokemon navn. Nå heter kjøttmeisen vår Magmar. Lage fuglekasse er ihvertfall en kul ting å gjøre. Hjemmesnekret fuglekasse er enkelt og moro. Alle bør klare dette.

Hva trenger du:

  • Sag
  • Skruer, evt spiker
  • Drill, evt hammer
  • En planke som er 15 cm bred og 2 cm tykk
  • Borr til inngang
  • Hengsel for å sjekke i kassa

Dette klarer alle.

En kommentar til “Hjemmesnekret fuglekasse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *