2020-05-31

10 90-talls musikkvideoer

Det her er noe jeg kan kose meg med i flere timer når jeg ikke har noe å gjøre. Klikke seg inn på YouTube og se på gamle musikkvideoer. Så jeg tenkte å slenge opp 10 90-talls musikkvideoer som er herlige. Jeg går for artister som var kule på 90-tallet, men ikke er like kule lenger. Så her kommer ikke Dylan, Springsteen eller AC/DC inn. Mer det jeg endte opp med å høre på når jeg var fjortis og russ.

1. Spin Doctors – Two Princes

Hipsteren fra Spin Doctors

Absolutt en av mine favoritter. Som de fleste jeg legger inn her, så er det et one hit wonder. Det er deilige riff, og jækla kule trommepartier. I tillegg er bassisten så ultra 90-talls kul. Bare se hvor tøff han er når han skal sjekke opp servitrisa på Dinern. I tillegg kan jo vokalisten fortsatt skli rett inn som hipster på løkka, eller East Village i New York for den saks skyld. Two Princes.

2. OMC – How Bizarre

OMC – Bildet er bizarred

Dette er en kultklassiker. Jeg satt og hørte på denne når jeg gikk på vidergående. Vokalisten her er ultratøff. Det tipper over fra pinlig til å bli kult. Spesielt når buksa er så høy i livet. Det er han og Hasse Hope. Så klart skal en fyr også kjøre break dance. Nydelig. Jeg kan sette på denne videoen når jeg vil le. Alt er så sjukt 90-talls. Så er det fascinerende at bandet er fra New Zealand. Go. How Bizarre.

3. Soul Asylum – Runaway Train

Toget

Jeg var 14 når denne låta kom ut. Det ble mitt første singelkjøp sammen Big Gun med AC/DC. Låta er fortsatt bra. Den er så klart veldig karikert som mange av disse videoene er, når en ser kidnapperne. Men i forhold til de fleste andre videoene her, holder den seg overraskende bra. Runaway Train.

4. Deep Blue Something – Breakfast at Tiffanys

Pinlig frokost

Denne låta gikk på repeat på et nachspiel jeg var på på slutten av 90-tallet. Jeg må ha hørt den 55 ganger den natta. Men jeg er fortsatt ikke lei låta. Musikkvideoen er rævva. Det skal være så sjukt kul, men det blir bare pinlig. En fyr som kommer ut fra et hotell i morgenkåpe i blå solbriller, mens en annen kommer ridende på en hest. Så skal de sette seg ned å spise frokost utenfor Tiffanys? Det skal jo ha noe med filmen Breakfast at Tiffanys å gjøre, men herregud. De burde forresten hete Deep Red Something ettersom hele gjengen er rødhåra. Men låta er fet, men lukk øya under musikkvideoen, hvis du ikke liker en haug med pinlige scener. Breakfast at Tiffanys.

5. Weezer – Buddy Holly

Herlig ironi fra 50-tallet

Alle som hadde Windows 95 har sett denne, ettersom den lå inne i installeringspakka. Dette er så deilig ironisk. Alt fra når Arthur sier: Please try the fish, til helten fra serien Happy Days kommer og tar over dansegulvet, og Weezergutta flørter med damene. Fantastisk. Det blir så klart avsluttet med at en overivrig asiat på 60 danser. Det er bare å kose seg med Buddy Holly.

6. Green Day – Basket Case

Drittøft cd-cover

Green Day. Et av de største partyband. Og da står kanskje denne låta øverst. Jeg syns fortsatt videoen er kul. Spille trommer i rullestol er jo morsomt. De kommer vel under tegneseriepunk. Det er jo ikke akkurat Sex Pistols og Clash når vi kommer til samfunnskritikk. Green Day skal i hvertfall ha at de klarte å utvikle seg, og albumet American Idiot er jo faktisk veldig bra. Smell på denne låta når du trenger litt action. Basket Case.

7. New Radicals – You Get What You Give

Ikke lag flere musikkvideoer

Dette var en slager på vorspiel. Kul låt, men en av verdens mest pinlige videoer. Den er så teit så jeg klarer nesten ikke skrive om den. En gjeng ungdommer som overtar et kjøpesenter og danser. I tillegg slipper de fri noen hunder fra noen bur og setter inn folk i dress i bura istedet. OG, det er kult å spise is rett fra ismaskinen. Slagordet, We kick your ass in, er heller ikke tøft. Nei, nei, nei. Jeg blir flau av å se på det, men fortsatt litt glad av å høre låta. You Get What You Give.

8. Liquido – Narcotic

Originalt

Noen tyskere må jo med her også. Genial teknolåt. Jeg kan fortsatt ha den på spillelista mi når jeg jogger. Videoen er kul. Overdreven tysk humor, og refrenget er musikalsk genialt. Det er en syretripp. Setningen: And the naked thrills of flesh and skin would tease me through the night, sier alt. Denne låta hadde dundra inn på listene den dag i dag. Det samme hadde videoen. Heia Tyskland og Narcotic.

9. Counting Crows – Mr. Jones

DEN jakka ser ikke bra ut

Counting Crows er jo ikke akkurat noe one hit wonder band, men dette er nok den største låta deres. Jeg har sunget til den utallige ganger på vorspiel. Videoen derimot. Hehe. Den setter ikke Adam Duritz i så godt lys. Semi-dreads, cowboyskinnjakke og semska boots. Det ser så teit ut. I tillegg til at han danser og jakka skal halvveis falle av hele videoen. Nei, terningkast 2. Låta derimot. Fortsatt bra. Mr. Jones.

10. Cornershop – Brimful of Asha

Enkelt

Dette er min russelåt sammen med Best of albumet til CC Cowboys. Jeg liker fortsatt låta, men aner fortsatt ikke hva den handler om. Ikke klarer jeg teksta heller. Bortsett fra at en trenger; «a bosom for a pillow». Det er viktig å høre Norman Cook mixen, og ikke originalen. Videoen er uansett den samme. Teit og enkel. Brimful of Asha.

Så, det var 10 90-talls musikkvideoer. Ikke de beste, ikke de kuleste, men noen av de, de pinligste. Jeg kunne lett smelt på med 10 til, men dette får holde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *