2020-05-31

17. mai

Ja, da var denne dagen her igjen. 17. mai. Himmel eller helvete. Selv er jeg hverken stort fan eller den som hater det. Dra på seg finklær er helt ålreit, for det er alltid så deilig å ta dem av på slutten av dagen. Fly rundt å hilse på folk du delvis kjenner på skoleplasser, Karl Johan og parker. Det er ikke like fett. I år slipper vi alt det. For min del: «Takk Korona.» Det blir fest hos naboen istedet. Willy og jeg stiller til og med nyklipte etter en vellykket frisørtime på Grønland i går. Damene står for maten, bortsett fra at jeg slenger med Denja potetsalat med ekstra løk. Gourmet. Mannfolka står for lekene. Her er det tradisjonelt på flere måter. Øivind står for lekeaktivitetene med scorekort, jeg står for skattejakt. Så først blir det pilkast, golfputting, fotballspilling, ballkasting og mer.

Frisbeekasting
Pølser til unga

Leker på 17. mai

Det behagelige med 17. mai lunsj er at det blir forholdsvis enkelt. Spekemat, eggerøre, brød, kake og is. Masse is. Og sprudlevann så klart. I tillegg deler vi middagen i 2. Ungene først. De får wienerpølse, så er det koldtbord til oss eldre litt senere. Når vi voksne slenger oss ned ved bordet stikker alle ungene over til oss og herjer, så vi får fritid. Nye tider. Etter vi har spist og skravlet blir det skattejakt. Jeg har laget 5 ledetråder med kart, og jeg blir latterliggjort av Johanna. Jeg er ikke akkurat Picasso eller Vebjørn Sand. Kanskje Aune Sand når det kommer til å regissere film. Ungene løper rundt og jager ledetråder. Under trampolina, ved vinterhjula, ved stasjonen til Jånni (gressklipperen), bak fuglekassa og til slutt i hekken bak den gamle sandkassa. Når ungene fikk skatten som var 5 godteposer gikk de inn til oss og vi voksne til naboen.

Ledetråd bak fuglekassa
Siste ledetråd

Vi ble hengende oss naboen til det var leggedags for jentene. Rett over 18. En veldig vellykket dag. Alle var fornøyde, og Nelly ville ha 17. mai i morgen også. Da sa jeg: «Nei jenta mi. Det blir ikke 17. mai i morgen, for 18. mai er en enda viktigere dag. Da har kongen bursdag. Altså, faren din.» Dessverre blir det ikke charter på Rhodos som i fjor.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

2 tanker om “17. mai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *