En blogg for familier med lopper i blodet

Hytte og hønsefarm

Det er kanskje å overdrive å kalle det hytte og hønsefarm, men vi skal låne huset til søsteren min. Det er lite og er så og si i en fjellvegg. Så klart har de også høns som vi må ta oss av, men det verste er hana. Mer om den senere. Vi får ihvertfall flyttet inn etter noen fine netter hos tanta mi. Nå skal vi bo her i 6 uker. Det vil si at jeg skal være hønsebonde for 7 kyllinger, 6 høns og 1 hane. Heldigvis er det ganske nærme Mærrapanna som vi har campa på før, så det blir nok noen turer dit.

Huset/hytta
Hønsefarmen

Vi kommer med våre 4 kofferter og verdens tyngste Clas Ohlson pose. Ungene starter å mase om å se til hønene med en gang vi kommer. Det blir strengt nei. Mor og far må få ryddet inn først. Så er det å kjøre i gang med å sjekke hønsa. Vi finner ett egg. Vi fikser med vann og fyller på med mat. Ungene digger det. Jeg ikke like mye.

Hønsefarmen in action
Vi sjekker om det har kommet egg

I løpet av natta lurer Johanna og jeg på om den hanen egentlig trenger å være her. Den galer fra rundt 0300. Helt sjukt. Den gir seg ikke heller. Utrolig irriterende å bli vekt ca vært 10 minutt frem til 0600. Da står jo alle ungene opp, og det er bråk i stua som vi sover vegg i vegg med. Jippi. Det er som når ungene var 6 måneder igjen. Vi håper det går seg til, men hytte og hønsefarm er ikke helt øverst på ønskelista mi. I dag er det sykkeltur til Hankø på agendaen. Vi skal til Hankø Marina og en tur ut på Hankø.

Ruging
Ut på tur

7 thoughts on “Hytte og hønsefarm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *