En blogg for familier med lopper i blodet

Selvplukk av jordbær

Vi har flaks med været. I går var det kuling når vi var på Mærrapanna, men i dag er det sol. Vi skal stikke inn til Fredrikstad hvor det er selvplukk av jordbær. Jeg har gjort det for ca 30 år siden. For resten er det første gang. Vi håper på en knakende suksess.

Selvplukk av jordbær
Selvplukk av jordbær
Nelly tjuvspiser når vi har selvplukk av jordbær
Nelly tjuvspiser

Opplegget er enkelt. Det koster 15 kr pr kurv, inkludert kurven. Vi tar en kurv hver. Det blir så klart mye tjuvspising av ungene, men det var helt greit for sjefen på stedet. Vi fikk to renner med jordbærplanter på 40 meter som vi skulle plukke på. Det funket så bra at vi måtte stikke ned å hente en kasse og 7 kurver til. Ungene gjør jobben sin som barnearbeidere. Det er et veldig bra opplegg og morsomt. Så det er bare å komme seg opp til Sandbæklia og kjøre på med selvplukk av jordbær. Vi finner til og med en liten frosk som ungene får tatt på.

Nelly
Frosken kom på besøk

Når vi er ferdig kjøper vi kassa også. 12 kurver jordbær med kasse kom på 205 kr. Det er ikke gæli som vi sier. Nå blir det en haug jordbær til mor, og jeg har lovet ungene å lage jordbærsyltetøy. Men først skal vi spise en haug av dem når vi kommer hjem. Selvplukk av jordbær var ihvertfall veldig kult. I morgen er vi klare for Klatring på Grensen i Halden.

9 av 12 kurver med jordbær
Jordbær med krem

Rørt Jordbærsyltetøy

Det blir så klart en haug med jordbær til overs. På tide å dra frem gamle kunster fra bestemoren min. Vi lager rørt jordbærsyltetøy. Det er veldig enkelt og veldig usunt. Vi har ca 4 kg jordbær igjen, så da blir det 1 kg sukker. Villt mye når en tenker etter. Så en pose frysepulver så blir det ikke så rennende, og bedre å fryse ned. Syltetøyet blir kanongodt og vi fryser ned mesteparten, så har vi syltetøy resten av sommeren. Tror vi.

Rørt syltetøy etter selvplukk av jordbær
Rørt syltetøy
Rørt syltetøy på glass etter selvplukk av jordbær
Ferdig på glass

Film fra selvplukk av jordbær

Johanna har jo også fått en ny hobby med å filme og redigere filmer. Det blir veldig bra. Så her er filmen fra vi plukka jordbær:

2 thoughts on “Selvplukk av jordbær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *