En blogg for familier med lopper i blodet

Reven på hønsejakt

Vi bor jo hos søsteren min, og passer hønene hennes. Det har gått ganske bra frem til nå. En av 13 høner har stukket av. Det får være innafor, men så kom reven. Reven er på hønsejakt som Lillebjørn Nilsen synger. Som vanlig slipper vi ut hønene rundt 7. Jentene henger litt ute og så spiser vi frokost. Mens vi spiser ser vi et rådyr ute i hagen. Alle reiser seg opp og titter. Da ser vi plutselig reven også. Den lusker seg nedover veien. Det stinker trøbbel

Hanen slapp unna reven på hønsejakt
Hanen er fortsatt i form
Reven har vært på hønsejakt
Reven har vært her

Alt har så klart gått til helvete. Vi stikker ut og sjekker, og det er mayhem. Hønsegården har blitt en slaktegård. Reven har kommet seg inn under gjerdet. 7 høner er på flukt og og to har reven tatt livet av. Vi finner to små ganske kjapt utenfor, og får de inn i gården igjen. Resten er forduftet.

Stakkars
Reven på hønsejakt
Reven på hønsejakt

Jakt på hønene

Dagen etter finner vi plutselig en høne i et tre. Den har sikkert sittet der et døgn og gjemt seg. Vi får fanget den så den kommer seg inn i farmen igjen. Vi har lett etter høner i flere timer de siste dagene, og plutselig dukker det opp en til. Den har gjemt seg i noe kratt rett nedenfor hønsefarmen. Det er kaos å få tak i den. Jeg surrer rundt nede i krattet en evighet. Johanna filmer og ler, jeg får hjelp av Willy, blir stukket av einerbusker, tryner og får 4 blodige fingre, klatrer i trær, krabber gjennom busker, men vi fikser det til slutt. Med god hjelp av Willy.

Høna har gjemt seg for reven i et tre
Høna i treet
Nå er den «trygg» igjen

Det er fortsatt 3 på rømmen, eller kanskje de er i revehiet. Det er ikke fett når reven er på hønsejakt. To kompiser av meg sa at jeg mest sannsynlig ikke får denne jobben til neste år. Det er jeg enig i. I verste fall er det jeg som ligger flådd nede i skogholtet er det en som mener. Kanskje vi bare skal rømme fra hele hønsefarmen og gjemme oss på teltplassen på Mærrapanna.

1 thought on “Reven på hønsejakt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *