En blogg for familier med lopper i blodet
Foten badestrand i Fredrikstad

Foten Badestrand

Det er på tide å komme seg til Foten. Skal en på en badestrand i Fredrikstad er dette stedet. Det er en av 17 strender som kan heise blått flagg i Norge. I 2019 ble Foten kåret til en av Norges beste strander av VG. Selv har jeg hengt her utallige somre i ungdommen. Nå er det på tide at ungene får sjekket det ut også.

Kafeen i Foten
Det blir så klart en is

Vi tar bilen. Det er litt for langt for ungene å sykle, selvom de har bevist at de er noen racere på sykkel. Fra hønsefarmen vi vokter er det fort 3-4 km med flere strekninger uten sykkelsti. Vi kommer ned og volleyballbanen er der fortsatt. Jeg har noe sånt som 100 matcher på den, og fortsatt ubeseiret som jeg sier. Det er det ingen som tror på. Ikke jeg heller. De har fått opp lekeapparat for de minste. Kafeen er totalrenovert. Det er kanonbra. Det har gått fra en iskiosk med pølser til en fullverdig restaurant med sjenkebevilgning.

Lekeapparat på badestrand i Fredrikstad
Nytt lekeapparat
Foten badestrand i Fredrikstad
Sjekker ut temperaturen på 18 grader

Beste badestrand i Fredrikstad

Vi setter kursen ned mot stranda og stupetårnet. Det er fortsatt kun 3 og 5 meter her. Litt kjedelig, men da slipper jeg ihvertfall å tøffe meg med å stupe fra 10 meter. Sandstranda er jo strøken. Såvidt jeg vet er det fortsatt mulig med gjesteplass med båten i småbåthavna her. Det gjorde ihvertfall alltid vi når vi tok turen hit.

Stupetårnet i Foten i Fredrikstad
Ungene følger nøye med
Ungene på toppen av stupetårnet i Foten
På toppen men litt for små til å hoppe

Ungene blir smått paralyserte av alle de som hopper. Det er kult å se på. Jeg kjenner at fysikken og kroppskontrollen ikke er helt som for 20 år siden. Det blir ingen salto fra 5’ern i dag. Da hadde det blitt legevakta. Men hvis en skal på en badestrand i Fredrikstad er det definitivt Foten som gjelder. Blått flagg betyr jo at de holder seg innenfor EU’s badevannsdirektiv. Det er også mer enn nok å gjøre her for barna, ungdom og voksne. Det er bare å hoppe på sykkelen, sette seg i bilen eller ta båten.

Film fra dagen

Flere filmer

https://www.youtube.com/channel/UCK1iUVO6sRetxXPxLnjmw9A«?sub_confirmation=1»

1 thought on “Foten Badestrand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *