En blogg for familier med lopper i blodet
Blåbærplukking

Blåbærplukking

I dag skal vi dra med ungene på blåbærplukking. Vi bor jo nesten i villmarka nå som vi er hønsebonder en måned. Så rett oppi lia her, er det fullt av blåbær. Så det er bare å dresse på seg, og krabbe opp fjellskrenten under morelltreet her. Men først må vi ta med noen moreller. Blåbær liker seg jo best der det ikke er så mye lys. Ofte inne blant grantrær, men også der det er litt lave vekster som bregner og lyng.

Litt morellplukking før blåbærplukking
Ett par moreller før det er blåbærplukking
På vei til blåbærplukking
På vei

Ungene plukker som gale, og løper mellom buskene. Det blir bare ikke så mye i bøtta. Det meste havner i magen. Mor i huset har lovet blåbærpai når vi er ferdig, men de bæra må de voksne ordne. Vi holder på en times tid, og ungene syns det er superkult som de sier. Når de er ferdig ser de ut som noen små rødblå smurfer. På tide å starte med blåbærpaien.

Blåbærplukking for fullt
Nå er det bare å jobbe på
Blåbærpai etter blåbærplukking
Blåbærpaien

I gamle dager, da jeg var rundt 10-12 år var jeg en dreven blåbærplukker. Jeg pleide å henge med bestefaren min ut for å plukke bær. Blåbærplukking var det beste, men bringebær var i nærheten. Tyttebær var ikke like kult, ettersom de ikke var noe særlig å spise. Forsåvidt ikke multeplukking heller når vi var på fjellet, men da flaksa det plutselig opp noe ryper som gjorde det litt spennende.

Tips til steder for blåbærplukking

Det finnes noen enkle steder som er bra, og noen litt mer vanskelige, men hvor det bugner med bær. Oppe i heia bak her vi sitter på Lensmannsfjellet på Slevik i Onsøy er det veldig ålreit. Kanskje litt mye hyttebebyggelse. Det er også en hyggelig tur å gå opp til Skjellumfjellet. Der er det blåbær langs veien helt opp til en kommer til skogen. Innover i skogen er det også bra med blåbær i tillegg til kantareller på høsten.

Veien opp til Skjellumfjellet
Blåbærplukking

De litt mer tøffere stedene å komme til er Myrvold og Halvorsrød. Det er her bestefar og jeg plukket bær. Han er oppvokst på Halvorsrød gård, så han var lommekjent. Her bør en sette av litt mer enn en time. Ta med bærplukker, pølse på termos og gjør det til en halvdags utflukt. Til slutt er et tips og ta Bjørndalen inne i Fredrikstad. Har en små unger kan dere starte ved 2. dam og gå Bjørneløypa, og drive med blåbærplukking samtidig. Det var utrolig vellykket for oss.

Halvorsrød og Myrvold
Bjørneparken

1 thought on “Blåbærplukking

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *