En blogg for familier med lopper i blodet
Leting etter salamander på Slevik

På leting etter salamander på Slevik

Jeg drar så klart ungene med på alt jeg gjorde når jeg var liten. I dag skal vi på jakt etter salamander på Slevik. En kompis og jeg gjorde dette ofte i barndommen. Nå er det jo ikke lov å fange de lenger, men vi håper å få sett noen. Jeg er som vanlig utrolig optimistisk, og vet om Norges beste salamanderdam. Vi stikker fra hønsefarmen vår og drar til det høyeste fjellet på Slevik. Der ligger det to dammer som det skal være salamander i.

Dam med salamander på Slevik
Dammen
Litt mer gjengrodd enn i gamledager

Det er rundt 30 år siden sist jeg var her. Dammen er sjukt mindre enn jeg huska. Det går jo nesten å hoppe fra den ene siden til den andre. I gamle dager føltes den som en stor innsjø. Jeg har fått med meg en håv, og skal vise frem gamle kunster. Det starter bra. Vi får noen småkryp i håven. Ungene er i hundre. Jeg er så klart ikke fornøyd. Akkurat som når vi dro opp to krabbeteiner og fikk en sjøstjerne. Ungene syns det var kult, mens jeg syns det var pinlig. I tillegg til at jeg ble mobba av onkelen min som vi lånte snekka av.

Jeg jobber på uten hell
Hakke sjans til å finne noe

Resultat av leting etter salamander på Slevik

Vi ser så klart ikke fjerten av en salamander. Vi ser noen vannløpere og et tusenbein som lever i vann. Ungene klatrer i trær mens jeg desperat prøver å få tak i en stakkars salamander på Slevik. Da kunne jeg jo som læreren jeg er, forklart om det var en han eller hun. Det ser vi jo på halen. Far må dra slukøret hjem, mens ungene er fornøyde og mor har fått filmet meg mens jeg stabler beina gjennom vann, gjørme og siv. Vi setter det på lista over «nok» en tur hvor far er vel optimistisk.

Jeg konkluderer med at alle salamandere er borte
Sånn ser de ihvertfall ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *