En blogg for familier med lopper i blodet
Bringebær etter bærplukking

Bringebærplukking på Slevik

I dag har vi planlagt for bringebærplukking. Vi har jo allerede kjørt blåbærplukking og selvplukk av jordbær inne i Fredrikstad. Det er på tide med en ny sort bær. Jeg har egentlig tenkt å se etter kantarell også, men vi får ser hvor bra det går. Vi tar bilen for en gangs skyld, selvom det er rett rundt hjørnet. Kun et par kilometer. Langs veien opp til Skjellumfjellet er det haugevis med bringebærplanter. Vi blir ikke skuffa.

På vei
Willy

Bringebærplukking på Skjellumfjellet

Det bugner med bær. Det er bare å plukke som gale. Jeg er jo dreven på bringebærpmukking. I ungdommen hadde jeg det som sommerjobb. Tror jeg fikk 17 kroner literen. Villbringebæra er jo mye mindre og det tar lenger tid å plukke. Ungene spiser mer enn de plukker. Alt de plukker går i munnen, og de lister seg bort til bøtta og spiser av lasset.

Stappfullt med bringebær på bringebærplukking
Fullt med bringebær
Klara og Willy

Vi får plukket et par liter med bær, mor får et par myggestikk og sutrer, men det er kult med bringebærplukking. Bøtta er halvfull så vi stikker inn i skogen for å se om vi finner noen kantareller.

Mor tjuvspiser
Klara tjuvspiser

Kantareller

Småkantarell
En tur i åkeren

Jeg vet om et par steder som garanterer kantarell. Tror jeg. Vi krongler oss igjennom skogen. Krabber over felte trær, under busker, over en bekk og vi finner kantarell. 1 stk. Snakk om uttelling. Det er mange småkantarell her, men de er ikke store nok til å plukke. Mitt andre garanterte sted er rasert. Skogen er hogd ned og steinene er gravd bort. Nedtur. Vi får rusla litt i åkeren, og vi ser et rådyr før vi stikker hjem. Nå vil alle spise mer bringebær og Willy har lyst til å steke den ene kantarellen. Det var ihvertfall vellykket med bringebærplukking. Det var også spisingen av bæra etterpå. Den ene kantarellen ligger fortsatt og hviler i sopposen.

Spising av bringebær etter bringebærplukking
Willy
Spising av bringebær etter bringebærplukking
Nelly

Film fra bringebærplukking

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *