En blogg for familier med lopper i blodet

Ål i Hallingdal Feriepark

Jeg har blitt hijacka av mor. Hun har leid hytte gjennom jobben. Ål i Hallingdal. Det viktigste nå er å finne på aktiviteter med barn i Ål. Vi finner Ål i Hallingdal Feriepark. Ettersom vi har flyttet fra Hønsefarmen på Slevik til Carl Berner i Oslo. Så ifølge google er det kun 2 timer og 53 minutter til vi får gjort noen aktiviteter med barn i Ål. Vi skal ihvertfall ikke klage på naturen når vi har kommet et par timer på vei.

Naturen på veien
Sykkelpark. Her er det aktiviteter med barn i Ål
Vi starter her

Sykkelpark

Vi kommer oss frem med stappfull bil og syklene på slep. Vi starter med sykkelparken. Den er kanonbra. Det er løyper for alle aldre. Ungene starter på den for de minste, men det tar ikke lang tid før de kaster seg ut i grønnløype. De sykler som gale og mor og far er smånervøse. De tråkker på så hele sykkelen letter på hver topp. Det er kult å se på. Sykkelparken leverer virkelig. Vi slår ihjel en time, men det er på tide med litt medbrakt lunsj. Vi slår oss ned ved en krakk ved siden av elva og et lekeapparat.

Willy er klar
Noen må jo tryne

Dyrepark

Vi setter kursen mot dyreparken. Vi går igjennom en veldig kul klatrepark. Ungene er dessverre litt for små. En bør nok være 7-8 år minst for å få glede av den. Vi traver igjennom eventyrgolfen. Det er en strøken minigolfbane. Så kommer vi frem til besøk i dyreparken.

Klatrepark for barn i Ål
Klatreparken
Minigolf. Aktiviteter for barn i Ål
Minigolfbanen

Det er et par griser som er veldig selskapssjuke, men det artigste er kaninene. Vi kan komme inn til kaninen og stake på de og mate de. Det er så klart en innertier for våre små. Hadde vi hatt bedre tid skulle det kanskje blitt en runde med kano også. Jeg skulle gjerne hatt en fiskestang og tatt en runde opp elva.

Hva finnes her?
Griser

Lekeområde

Det er veldig bra lekeområde her. Det er mulig å betale seg inn på et lekeland. Det koster 180,- pr barn. Det tok vi oss ikke råd til med 3 unger. Men det er fullt mulig å leke veldig bra utenfor. Det er en liten klatrepark med 2 sklier og en gigantisk oppblåsbar trampoline. Dette også gratis. Vi kosa oss her i godt over en time.

Fullt kjør på lekeveggen
Sklia

Konklusjon

  • Sykkelpark: Den er kul. Passer til alle som kan sykle uten støttehjul. Det er forskjellige vansklighetsgrader, og det var flere ungdommer som sykla her i tillegg til våre barn på 4, 4 og 5. Det er også gratis.
  • Høyt og lavt klatrepark: Vi fikk ikke testa ut denne. Minimumshøyde er 110 cm, men den ser veldig kul ut. Kanskje ikke like utfordrende som når vi var på klatring på grensen i Halden, men den er absolutt noe som bør testes ut om en er her.
  • Dyreparken: Det er jo alltid artig med dyr, selvom det er litt begrenset i disse koronatider. Vi så på griser og staket og matet kaniner. Det er jo artig for de minste. Ettersom tilbudet ikke var det største var det også gratis nå. Det er også mulig å ta en rundtur med en traktor med henger. Den er også gratis. Dessverre var vi litt for sent ute til å rekke den.
  • Eventyrgolf: Minigolfbanen er strøken. Det kribla i hender og bein etter å teste den. Problemet er at ungene er litt for små. Jeg kan heller ikke spille med mor, for hvis jeg vinner går det helt rundt for henne. Hun er tross alt datter av en som har vunnet det svenske mesterskapet i minigolf for lag. Hun takler ikke å tape for en fra bygda i Fredrikstad.
  • Lekeland: Vi testa kun ut det som var utenfor. Hallingkastet. Norges høyeste lekeplass som de skryter av. Det er et stort lekeland inne, men vi syns prisen var litt stiv. 180,- pr barn. Ute hoppa vi på trampoline, klatra på forskjellige hindre før det bare var å ta en av skliene ned til start igjen. Veldig kult. Dette også gratis.
  • Andre aktiviteter: Det er flere ting å gjøre her. En kan leie kano, drive med fisking, det er badestrand med stupebrett, hytter, campingplass. På vinteren er det skøytebane, akebakke og langrenn.
  • Terningkast: Det er nesten umulig å komme utenom terningkast 6. En kan stikke innom noen timer og gjøre masse aktiviteter gratis. Ønsker en mer utfordring er det masse annet å gjøre, men det koster litt. Her er det noe for alle. Skal dere gjøre aktiviteter i Ål med barn er dette stedet. To tomler opp.

2 thoughts on “Ål i Hallingdal Feriepark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *