En blogg for familier med lopper i blodet

Bjørneparken i Flå

Vi skal avslutte fjellturen vår med et besøk i Bjørneparken i Flå. Vi har allerede rukket Ferieparken i Hallingdal og en runde med båt og litt snøballkrig. Nå er det på tide med noen skikkelig kule dyr. Vi skal se blant annet bjørn, rev, krokodille, leopard, ulv, geit og alpakka. Vi må bare vaske ned hytta først. Sånne ting tar alltid lenger tid enn planlagt. I tillegg møter vi noen Alpakkaer på veien. Vi må jo hilse på.

En alpakka på veien til Bjørneparken i Flå
En alpakka på veien til Bjørneparken i Flå
Nelly mater

Krokodiller

Det er en times kjøring på veien hjem. Egentlig perfekt. Vi har bestilt billettene online. Det koster 2.055,- for en familie på 5. Heldigvis har vi med medbrakt mat. Vi tar runden innom krokodilleland. Det er kult. Ungene digger det. Det er flere forskjellige type krokodiller. Jeg driter meg ut og sier at Cubakrokodilla er fra enten Cuba eller Costa Rica. Gjett hva som er rett. Det er også slange og anakonda her.

Krokodilla
Oversikt over matingen

Geiter og en Gaupe

Første stopp ut er geitene. En fin start. Ungene får klappa litt på de, og vi får så klart tatt en familieselfie med en av geitene. Så stikker vi en kjapp tur innom og ser noen bjørner, men vi skal komme tilbake. Vi fortsetter stien opp og får et gjensyn med noen alpakkaer og vi får mata noen sauer. Vi kommer oss en tur oppom og får sett på gaupa. Ungene skriker at det er en kjempestor katt som mangler hale. Men nå er det på tide med mer action. Vi skal mate rever. Reven har jo litt dårlig rykte hos oss, ettersom han (hen) var innom og tok noen av hønene når vi var hønsevakt i sommer.

Ungene staker en geit i bjørneparken i Flå
Ungene får staka litt på geita
Jeg får en herlig selfie

Revemating og en leopard

Det er så klart koronakø, men det er greit. Da rekker vi å ta en prat om hva som har vært morsomt, og hva vi gleder oss til. Det morsomste far har opplevd var når mor tryna i en bakke foran 10 tyske turister. Vi kommer oss inn til slutt. Vi får alle utdelt en matbit som vi skal gi til reven. Ungene er ekstremt spente. Vi strekker frem hånda når reven kommer og den slikker i seg maten. Alle vil gjøre det en gang til, men det går ikke. Neste gruppe skal inn. Dette var absolutt et høydepunkt. Rever er kule, selvom de spiser høns når vi er hønsevakt. 2.055,- begynner å ikke være så gæli. Bjørneparken i Flå er på vei til å levere. Vi rusler videre og det er på tide å se hjort og elg, men vi rekker en kjapp tur innom for å se en leopard. Vi har sett den før på Nordens Ark, men det er like kult i dag.

Raven spiser av hånda i Bjørneparken i Flå
Reven spiser av hånda til far
Reven spiser av hånda til Willy

Hjort og Elg

Det er dritkult. Enda kulere enn når mor tryner for andre gang ned en liten bakke. Også dette foran noen tyskere. Kongehjorten ligger bare og venter på oss. Ungene blir paralysert. Den ligger 1 meter fra gjerdet. Den er dødstøff. Det er en kronhjort. Vi ser også 2 hinder, som er hunnhjorten. Nå er det på tide å se skogens konge. Elgen. Far forteller så klart historien om da han var på storfugljakt med oldefar og jeg måtte tisse. Da passerer skogens konge maks 2 meter bak meg når jeg står med buksa på anklene. Nok en gang er det valuta for pengene. Sjefen sjøl står og spiser helt inntil oss. Det er noen imponerende dyr. Vi står og glaner en evighet. Så begynner noen å si de er tørste og sultne. Kanskje på tide med en liten pust i bakken etter noen timers spasertur.

Hjorten
Elgen i Bjørneparken i Flå
Elgen

Mat, bjørner og pytonslange

Ungene får velge mellom is og slush. Willy har jo dilla på slush etter vi feira mine 40 år på Rhodos så valget hans er enkelt. Maten er så klart medbrakt. Jeg knabber en plastgaffel og spiser gårsdagens pastasalat. Ungene leker på en stor lekepark rett ved siden av, mens vi voksne sitter og ser på en bjørn rusle rundt rett nedenfor krakken vår. En smule surrealistisk. Men nå er det på tide å avslutte turen. Vi stikker innom bjørnene igjen. De er tøffe og rusler rundt nede ved vannet sitt. På veien ut tar vi titt på en enorm pytonslange. Når jeg sier at den kan spise en hel gris går det helt rundt for ungene. Men det er på tide å komme seg hjem. Inn i bilen. Heldigvis kjører mor. Resten sovner.

Bjørnen sover ikke
Pytonslangen

Konklusjon

  • Opplevelse: Det er kanonbra. Alle elsket det. Høydepunktet var kanskje å mate reven, men det er masse andre veldig kule dyr som vi kan se helt tett opptil. Eller mate og stake.
  • Pris: Den er ganske stiv. Jeg kunne ønsket at det f.eks var mer sponset fra kommunen. En dag inne med 5 stk koster 2.055,- Det er uten mat, drikke eller noe annet. Men vi følte det var verdt det allikevel.
  • Dyra: Vi ble veldig positivt overrasket. Å kalle det Bjørneparken i Flå er misvisende. Her er det mange kule dyr. Krokodiller, leopard, skilpadder, elg, hjort, rev, geit, anakonda, pyton, alpakka, ulv og flere til.
  • Opplegget: Det er en veldig fin runde å rusle rundt så en får med seg alt. Det funka for våre barn på 4, 4, og 5. Det er lekeparker og kafeer. Det er også teaterforestillinger, men det tok vi oss ikke tid til. Det er veldig barnevennlig.
  • Terningkast: Jeg havner på 5. Vi har vært i Nordens Ark, det er noe av det samme, men den kan ikke måle seg med når vi var i Singapore Zoo. Det skal ikke ta noe vekk fra Bjørneparken i Flå, for den er absolutt verdt et besøk. Både med og uten små barn.

Film fra Bjørneparken i Flå

Bjørneparken i Flå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *