En blogg for familier med lopper i blodet

Progresjon i løpingen

Jeg har jo skrytt på meg at jeg skal løpe 1 mil under 40 minutter. Rettere sagt. Jeg skal løpe Sentrumsløpet på under 40 minutter. Rekorden min er 40:55, men da var jeg ung og sprek. Jeg har jo skrevet før at jeg har en plan. Det går ikke akkurat på skinner. Heldigvis har jeg en kompis, Petter, som er litt ivrig på å løpe. Så vi kommer oss ut en del ganger. I tillegg kommer jeg meg ut selv noen ganger, men det er fortsatt et godt stykke igjen. Jeg må jo ned på 4:00 pr kilometer. Så for to dager siden var vi og løp intervaller på Sportsplassen og i går ute på en tur med noenlunde høyt tempo. Vi endte på 4:53 pr kilometer. Det er inkludert litt stopp så det var nok nede på 4:45

Tur mot å løpe en mil under 40 minutter
Løpeturen med Petter
Intervaller på Sportsplassen
Intervaller på Sportsplassen

Intervaller

Intervallen viser i det minste at det er mulig å løpe ned på 4 blank, men det koster. Begge var helt kjørt etter 3 x 1 km. Så er planen at det tempoet skal holdes i 40 minutter uten stans. 1 mil under 40 minutter virker ganske fjernt akkurat nå. Men jeg merker ihvertfall en ganske fin progresjon. Å ligge på 4:45 på km går helt greit. For 2 måneder siden var det hardere å ligge på 5:00. Så kanskje det er mulig, men da må jeg få opp trøkket i beina. Jeg må nok kjenne litt mer blodsmak i munnen. Heldigvis er det over 4 måneder igjen. Det er bare å satse på at det blir like mildt som forrige vinter, så det blir løpeføre ute. Ettersom løpeavgiften allerede er betalt så skal jeg uansett løpe.

Kvittering på Sentrumsløpet
Kvittering på Sentrumsløpet

Men nå skal jeg gjøre det viktigste etter noen harde økter. Legge seg på sofaen med beina høyt. Så må jeg jo få valuta for Netflixabonnemenet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *