En blogg for familier med lopper i blodet
God jul fra en slags nisse

God Jul

Ja, det ble jul i år også etter det sjukeste året. 2020 går ihvertfall inn i historien. Det ble en liten hyggelig julaften på oss. Oss 5. Ungene er hos meg, men vi skal feire hos Johanna. Med pinnekjøtt, tydeligvis kokt på noen poteter som er et eksperttips. Det blir gøtt. Men først skal jeg stresse. Jeg pælmer av meg ungene hos Johanna. Upyntet ettersom vi har planer om en tur ut. Jeg skal bare først en tur på Europris på Mortensrud Senter for å kjøpe julenissedrakt. Det er nærmeste sted som har det. Når jeg kommer frem har de ikke julenissedrakt. Lenge leve internettet. Jeg må bli kreativ. Det blir julenissen fra helvete. Han har litt bomull i ansiktet, munnbind, flanellskjorte og en enorm nisselue.

En slags julenisse stakk innom for å si god jul
«julenissen»
En av 1000 gaver

Det blir ingen tur ut. Isteden kommer nissen litt tidligere ettersom ungene maser høl i hodet på oss. Så det blir nisse før maten. Jeg får det så klart ikke med meg, ettersom jeg «henter» en gave jeg har glemt. Tror nok ungene lukta litt lunta om at det var meg, men de er fortsatt ikke sikre. Jentene får kjoler som de elsker, og som må på med en gang. Willy får en Nintendo Switch. Mor og far får hver sin genser. Ungene går totalt amokkass på resten av gavene. Det er papir og papp overalt. Det er bare om å gjøre og åpne pakkene under treet og gå videre til neste. På et tidspunkt fikk ikke Willy med seg hva han åpnet en gang. God Jul. På tide med pinnekjøtt.

Nelly er fornøyd
Willy
Klara og Nelly

Jeg har jo alltid vært en ribbefyr, men jeg jeg har gått litt lei. De siste julaftene jeg har fått det har jeg spist meg sjuk. Alt for mye fett. Jeg har våkna på natta og svetta og vært kvalm. Så pinnekjøtt blir kanon, og det ble veldig godt. Sinnssykt mye bedre enn i fjor, men det skulle ikke mye til. Da var vi i Thailand og fikk servert en merkelig svensk buffet. Jeg klarte ikke engang å spise meg mett, for det var ikke noe å spise seg mett på. Så bra jobba i år Johanna.

God jul fra Willy
God jul fra Willy
God jul fra Klara
God jul fra Klara
God jul fra Nelly
God jul fra Nelly

Vi avslutter kvelden med å spille fiskespillet og et Hello Kitty spill som ungene har fått i julegave. Artig med spilling, selvom det blir litt grining når det blir noen nedturer. Helt til slutt blir det siste episode av Stjernestøv på NRK, så er det bare å sæle på for min del, og ungene tar på seg like pysjer de har fått av bestefar. Litt kjipt å måtte gå fra ungene på julaften, men gåturen hjem på 2 km er deilig. Det blir et par episoder av Alfa på TV2 Sumo, en dansk krimserie før jeg kommer meg i seng.

Pinnekjøtt på menyen
Fiskespillet
Alle i Frostpysj

God jul fra Jussi Bjørling

Så da er det bare å avslutte med en av de fineste julesangene jeg vet om. O´Helga Natt med Jussi Bjørling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *